Genel

Cildiniz için Jojoba Yağı

Jojoba Yağı ,Cilt için Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba yağı kozmetik sektöründe son derece popüler bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat biz farkındayız ki kozmetik ürünlerine bu yağı eklemek içeriğindeki kimyasal ürünlerin zararlarını örtmemektedir. Bundan kaynaklı doğal jojoba yağı harici olarak alınıp uygun şekilde kullanılmalıdır. Bizler bu yazımızda size harici olarak bu yağın faydalarından, kendisinden ve kullanımdan bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz.

Jojoba Yağı 

Jojoba bitkisi Kuzey Amerika’da yetişen doyurucu, çok yıllık bir bitkidir. Sadece yaşayan şeyleri öldüren sert, çöl iklimlerinde gelişmekle kalmaz, aynı zamanda birçok iyileştirici özelliği olan bir somun üretir. Jojoba bitkisinin somunu bir yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı, diğer esans yağları ile karıştırmak için taşıyıcı yağ olarak kullanılacak kadar yumuşaktır . Bunu tek başına da kullanabilirsiniz. Birçok kişi, cilt bakımı rutinlerinin bir parçası olarak jojoba yağı kullanır.   Sivilce, kuru cilt ve sayısız diğer cilt rahatsızlıkları için bir çare olarak saf jojoba yağının kullanımını destekleyen birçok kanıt vardır. Cildiniz için jojoba yağı kullanmanın yararları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Cilt için Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba YağıJojoba yağı birçok kozmetik kullanıma sahiptir. Losyonlarda ve nemlendiricilerde en çok kullanılan doğal bileşenlerden biridir. Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi etmek ve cilt bakımı için jojoba yağının nasıl kullanılabileceğine bir bakalım.

Cildi Nemlendirir

Jojoba yağı cildinizi yumuşak ve esnek hale getirebilir. Cilt hücrelerini kaplayan ve hidrasyonlarından sorumlu olan yüksek miktarda seramid içerir. Cilde hızla emilir ve herhangi bir yağ kalıntısını ardında bırakmaz. Bu, nem kaybına, alerjenlere ve toz kirliliğine karşı güçlü bir bariyer oluşturulmasına yardımcı olur. Kuru yamaları nemlendirir ve cilt sağlığını geri yükler.İhtiyacın olan tek şey, uyumadan ve sabah yıkamandan önce yüzünüze ve ellerinize az miktarda jojoba yağı sürmektir.

Cilt SorunlarınıTedavi Eder

Egzama ve rosacea gibi cilt hastalıklarından muzdarip misiniz? Jojoba yağının kullanımı tam size göredir. Bu yağ egzama için doğal bir tedavi olarak kabul edilir. Jojoba yağı, kuru cildin ve rosacea gibi diğer durumların neden olduğu kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Jojoba yağına bir pamuk topu batırın ve doğrudan enfekte bölgeye uygulayın. Bu çabuk rahatlama için günde iki kez yapın.

Ciltte Yağ Üretimini Dengeler 

Jojoba yağı da yağlı cilt üzerinde iyi çalışır. Komojenik değildir ve gözenekleri tıkamamaktadır. Jojoba yağı cildin kendi başına daha fazla yağ salmasını durdurur ve sebum üretimini dengeler. Yüzünüzden yağ ve kirden kurtulmak için jojoba yağını kullanmak ise son derece basittir çünkü bu yağ tek başına kullanılabilir. Yüzünü yıka ve kurulayın. Yüzünüzde ve boynunuzda birkaç damla jojoba yağı sürün ve işiniz bitti. Jojoba yağı size sağlıklı ve doğal olarak parlayan bir cilt kazandıracak birçok mineral içerir.

Kırışıklıkları ve Yaşlanma İşaretlerini Azaltır

Cilt korumasının ve nemlendirmesini yapmanın yanı sıra, jojoba yağının ayrıca kırışıklıkların görünümünü azaltmada etkili olduğu ve bu sayede genç görünmenize yardımcı olduğu bilinmektedir. Öyle E vitamini bakımından zengin olması ; cilt yaşlanmasına (serbest radikalleri ortadan kaldırılmasında etkili olduğu) karşı koruma sağlar. Jojoba yağının sürekli kullanımı ince çizgileri ve kırışıklıkları% 25’e kadar azaltabilir. Ayrıca, jojoba yağında bulunan linoleik asit ve antioksidanlar, cilt hücrelerini yeniden oluşturmaya yardımcı olur.Yüz yıkama veya nemlendirici krem ​​ile kullanıldıklarında oldukça etkilidir. Ancak, doğrudan topikal uygulama en iyi sonuçları gösterdiği kanıtlanmıştır.

Sivilce Tedavisinde Jojoba Yağı

Jojoba yağının sivilce için iyi bir tedavi yöntemi olduğu bilinmektedir. Tıkanmış gözeneklerin genellikle kir ve bakteri ile kaplanır ve sivilce  oluşumuna neden olur. Sivilceleri azalttığını iddia eden pek çok kozmetik, hayvansal yağ içerir, bu da sivilceyi daha da kötüleştirir. Jojoba yağının bitkisel bir yağ kaynağı olması ve yağ asit içeriği sivilce tedavisi için daha uygun olmasını sağlar. Bu yağ antiseptik ve yağsızdır. Bu nedenle, akne için çok etkili bir tedavidir. Maruz kalan alanları ve tıkanmış gözenekleri temizler ve iz bırakmaz. Bu ayrıca lekeleri temizlemeye de yardımcı olur. Jojoba yağının genişletilmiş kullanımı gözenek boyutunu azaltır ve akne nüksünü önleyen yağ salgısını kontrol eder. Etkilenen bölgelere biraz jojoba yağı uygulayın ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah normal suyla yıkayın.

Cilt İltihaplanmasını Azaltır

Jojoba yağının antibakteriyel özellikleri, bakterileri öldürerek cilt iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda yaraları, kesikleri ve  siğiller gibi küçük enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılır. Jojoba yağı, genellikle bir yaralanmaya eşlik eden ağrılı şişlik ve kızarıklığı azaltır.

Makyaj Temizleyici

Kullanılabilir pek çok seçenekten hangi makyaj çıkarıcıyı  kullandığınız önemlidir.  Jojoba yağı iyi temizleme özelliklerine sahiptir, makyaj temizleyici ve yüz temizleyici olarak kullanılabilir. Bu yağ, tüm makyaj izlerini anında gidermeye yardımcı olur.  Yapmanız gereken tek şey jojoba yağına bir pamuk pedi batırmak ve yüzünüze ve dudaklarınıza sürmektir. Yüzünüzdeki yağ kalıntılarını sonradan nemli bir pamuk topu ile çıkarın. Jojoba yağı, göz makyajını kohl, maskara, astar ve göz farı gibi lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olur.Göz çevrenizdekiler çok hassas olduğundan, jojoba yağını nazikçe uyguladığınızdan emin olun.

Bir Vücut Yağı Olarak Kullanılabilir

Bu yağ sadece yüze değil, banyodan önce vücudun her yerine uygulanabilir. Vücudunuzu yeterince nemlendirir, böylece banyodan sonra vücut losyonu kullanarak güvenli bir şekilde atlayabilirsiniz. Cildinize hızla ve kolayca emilir ve cildinizin ışıldamasını sağlayacak kan akışını teşvik eder. Ayrıca vücut masajı için jojoba yağı kullanabilirsiniz. Yağsız bir dokuya ve rahatlatıcı bir his veren hoş bir kokuya sahiptir.

Çatlak Topukları İyileştirir

Kuru ve çatlamış topuklularınız hakkında endişeli misiniz? Jojoba yağının kullanımı tam size göredir. Ayaklara jojoba yağının düzenli olarak uygulanması, pürüzsüz ve çatlak topukları önleyecektir. Yoğun ayak bakımı için yağı uygulayın ve çoraplarınızı giyin. Onları bir saat açık bırakın. Ayakların pürüzsüz ve yumuşak olacak.

Güneş Kremi Olarak Jojoba Yağı 

Mükemmel bronz ışıltıyı elde etme arayışımızda, güneşlenmekten çekinmiyoruz. Bununla birlikte, güneşte uzun süre kalmak, güçlü bir güneş kremi ile kendimizi korusak bile, çoğumuz için iyi gelmez. Sonunda güneş yanığı ve cildin kızarıklığı ile sonuçlanabilir ve sonra acıyı hafifletmek için çeşitli ilaçlar aramaya başlayabilirsiniz.

Etkilenen bölgeler üzerinde jojoba yağını sürmek acıları azaltmak ve koruma sağlamak açısından önemlidir. E ve B-kompleks vitaminleri bakımından zengin olduğu için, jojoba yağı yanık hissini yatıştırırken zarar görmüş cildi onarmaya yardımcı olacaktır. Balmumu benzeri bir kaplama ile, jojoba yağı daha iyi hale gelene kadar güneş yanığından cildi  koruyabilir.  Jojoba yağı ayrıca tıraş edilirken sıklıkla ortaya çıkan yanıkları ve kesikleri de iyileştirir.   Jilet yanıklarını önlemeye ve cildin pürüzsüz olmasını sağları

Göz Çevresi için Jojoba Yağının Faydası 

Her zaman uykulu ve hasta görünmenizi sağlayan  panda gözlerinizden bıktıysanız jojoba tam size göre bir yağdır.Birçok çalışma, bu çirkin dairelerin azaltılması ve giderilmesi için iyi bir alternatif olduğunu kanıtlamıştır. Eşit miktarda jojoba yağı ve papatya esansiyel yağını karıştırın ve 10-15 dakika boyunca gözlerin altında hafifçe sürün . Ilık su ile iyice yıkayın. Jojoba yağı, bölgedeki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur ve size eşit cilt tonu sağlar.

Çatlak İzleri için Jojoba Yağı 

Bu yağ  hamile bayanlar için kaçınılmaz çatlakları azaltma ve önleme kabiliyeti nedeniyle bir nimet olarak çalışabilir . Sadece hamilelik sırasında günde iki kez karnınızın üzerine küçük bir miktar jojoba yağı sürün.Doğada yatıştırıcı olduğu için, uygulama sinirlerinizi sakinleştirecek ve sizi rahatlatacaktır.

 

Bitkisel ürünler arasında bulunan bu yağımızın cilt bakımında kullanımı hakkında verdiğimiz bilgiler umarım işinize yarar.Bitkisel kaynakların kimyasal içerikli olmamasından kaynaklı cildinize zarar verme ihtimali yoktur fakat çözümler içinde biraz sabır gerekebilir.

Devamını Gör

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Close