Cilt BakımıCilt MaskeleriGenelŞifalı Bitkiler

Akne ve Yaralar İçin En Önemli 10 Esans Yağ

Uçucu  Yağların Akne ve Yararlar için Kullanımı, Altın Otu Esansiyel yağı ,Neroli Esansiyel Yağı , Buhur Yağı, Sardunya Yağı, Lavanta yağı,Hindistan Cevizi Yağı, Roma Papatya Esansiyel Yağı , Çay Ağacı Yağı, Mandarin Esansiyel Yağı 

Sivilce ve yararlar için genelde ilaçlar kullanılsa da bunlar cildi ve dudakları kuruttukları için çok tercih edilmek istenmemektedirler. Bizler sizlere bu yazımızda akne ve yararlar için kullanılan esans yağları hakkında bilgiler vererek , nasıl müdahale edeceğinizi aktaracağız. Umarım faydalı bilgiler vermiş olacağız. İyi okumalar dileriz.

Uçucu  Yağların Akne ve Yararlar için Kullanımı

 

 

E Vitamini yağı , cildinizin nemi tutmasına yardımcı olarak, kolajen üretimini hızlandırarak, skar oluşumunu önleyebilir. Ayrıca cildinizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı korumaya yardımcı olur. Skarların tedavisinde E vitamini yağının etkinliğini gösteren araştırmalar karıştırılmıştır. Birkaç çalışma, skarların kozmetik görünümünü önemli ölçüde iyileştirdiğini göstermiştir. Ek araştırmaya ihtiyaç tabiki vardır.

Birkaç hafta kullanımdan sonra sonuçları fark etmeye başlayabilirsiniz, ancak birkaç ay E vitamini kullanmaya devam edebilirsiniz. E vitamini alerjik reaksiyona, döküntüye veya kaşınmaya neden olabilir. E Vitamini yağı, çevrimiçi olarak uygun fiyatlı bir seçenektir.

Altın Otu Esansiyel Yağı

 

Altın otu esansiyel yağı, cildi iyileştirmede yararlı olabilecek anti-inflamatuar, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Altın otu yağı, yara iyileşmesinde rol oynayan arzanol adı verilen bir anti-inflamatuar madde içerir. Ayrıca, yeni hücreleri yenileyerek ve serbest radikallerin birikmesini önleyerek skarlaşmayı önlemeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere de sahiptir. Bu yağ aynı zamanda deri döküntülerini ve enfeksiyonları rahatlatır ve kolajen üretimini arttırır.

Tutarlı günlük kullanımdan birkaç ay içinde sonuçları görmeye başlayabilirsiniz. Altın otu yağı güneşe duyarlılığa neden olabilir. Son zamanlarda bir ameliyat geçirdiyseniz veya iç kanama riski taşıyorsa bu yağı kullanmayın.

Altın otu diğer seçeneklerden daha pahalı olabilir, bu yüzden daha büyük miktarlarda satın almadan önce yağı beğenip beğenmediğinizi görmek için daha küçük bir kavanozla başlamak isteyebilirsiniz.

cilt bakımında esanslı yağ naroli

Neroli Esansiyel Yağı 

 

Neroli esansiyel yağı, çeşitli cilt bakımı koşulları için kullanılır ve yaraların tedavisinde yararlı olabilir. Neroli esansiyel yağının ağrı ve inflamasyonu azalttığı gösterilmiştir. Onun antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri güçlü bir şifa kaynağıdır. Ayrıca antifungal özelliklere de sahiptir. Neroli yağının cilt hastalıklarını ve yara izlerini tedavi etmek için nasıl kullanılabileceğini keşfetmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

 

Bir ay süren nöroli yağ kullanımından sonra sonuçları görebilirsiniz. Cilt tahrişine ve alerjik reaksiyonlara neden olma potansiyeline sahiptir.

Buhur Yağı

 

Buhur yağı, cildi yumuşatmaya, cilt tonunu bile çıkarmaya ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur, bu da yaraların tedavisinde faydalıdır. Buhur yağı , yeni cilt hücrelerinin büyümesini teşvik edebilir , cildi sıkılaştırabilir ve yara izlerinin görünümünü azaltabilir . Ayrıca, aktif bileşen olan boswellik asidin anti-enflamatuar faydaları olduğu gösterilmiştir.

Bir ay sonra, buhur yağını kullanarak sonuçlar görmeye başlayabilirsiniz. Bu yağ ciltte tahrişe ve abdominal sorunlara neden olabilir. Kan inceltici alırsanız buhur yağ kullanmayın. Buhur, orta dereceli uçucu bir yağdır ve çevrimiçi olarak satın alınabilir .

Sardunya Yağı

 

Sardunya yağı, iltihabı hafifleterek, cilt tonunu düzelterek ve yeni hücre büyümesini teşvik ederek yaraların tedavisinde yararlıdır. Antiseptik, antimikrobiyal ve antibakteriyel yara iyileştirici özellikleri , yara izlerinin daha az görülebilir olmasına yardımcı olabilir. Sardunya yağı ile sonuçların görülmesi en az bir ay sürebilir. Yüksek tansiyon veya kardiyovasküler hastalık riski varsa, sardunya yağını dikkatli kullanın.

Lavanta yağı

 

Lavanta yağı, hücre ve doku büyümesini teşvik ederek skarlaşmayı önlemeye yardımcı olabilir. Bu sahip antibiyotik, antioksidan ve antiseptik özellikler . Lavanta yağı yara iyileştirici etkinlik gösteren ve onarım zarar cilt dokularının yardımcı olmak için doğal bir tedavi olarak kullanım için potansiyel gösterir. Lavanta yağının, özellikle tedavinin erken evresinde kollajeni ve rejenerasyon yapan dokuyu arttırarak yara iyileşmesini desteklediğini bulmuştur. Lavanta yağının topikal uygulaması, yara kapanmasını hızlandırmaya ve yara büzülmesini hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

Sonuçları bir hafta kadar kısa bir sürede görebilirsiniz. Lavanta, yara izi tedavisinin başlangıç ​​aşamasında özellikle yararlıdır. Cildi tahriş etme ve alerjik cilt reaksiyonlarına neden olma potansiyeline sahiptir.

Hindistan Cevizi Yağı

 

Hindistan cevizi yağı, cildin zarar görmesine yardımcı olabilecek yağ asitleri ve mikro besinler içerir . Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, cildin koşullarını önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı da kollajen üretimini artırabilir, cildin nemi tutmasına yardımcı olur ve cildi yumuşatır. Hindistan cevizi yağının sıçanlarda yaralar üzerinde topikal uygulamasının iyileşme süreci üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bulunmuştur. Bu kısmen antioksidan aktivitesine ve kolajen üretimine bağlıydı. İnsanlarda hindistancevizi yağının topikal uygulamasında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.10 günlük tutarlı kullanımdan sonra sonuçları görebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, cildi tahriş etme veya alerjik reaksiyona neden olma potansiyeline sahiptir.

Roma Papatya Esansiyel Yağı 

 

Cilt bakımında roma papatya esanslı yağ kullanımı

Roma papatyası, egzama ve diğer döküntülerden kaynaklanan, suçiçeği, yaralar, zehirli sarmaşık ve çocuk bezi döküntüleri ve çatlak memeler gibi cilt rahatsızlıkları gibi diğer döküntüleri tedavi etmek için mükemmeldir. Roma papatyalarındaki flavonoidler ve terpenoidler iyileştirici özelliklerini içermektedir ve yaralarınızın çabuk iyileşerek iz kalma sorunlarını çözmeye yardımcı olur.

Çay Ağacı Yağı

 

Çay ağacı yağı , antiviral, antibakteriyel ve antifungal etkileri nedeniyle muazzam iyileşme potansiyeline sahiptir. Antioksidan ve antimikrobiyal aktivite çay ağacı yağı yara iyileştirici sürecini hızlandırabilir. Ayrıca antiseptik ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve yaralara ve yara izlerine bakım yaparken yardımcı olan bağışıklığı artırabilir.  Çay ağacının enflamatuar rahatsızlıkları tedavi etmek ve yaraları iyileştirmek için umut verici bir seçenek olduğu bilinmektedir. Çay ağacı yağı kullanarak sonuçları görmeden önce bir ay boyunca tutarlı bir kullanım gerekebilir. Herhangi bir alerjiniz veya otoimmün durumunuz varsa dikkatli bir şekilde çay ağacı yağını kullanın. Alerjik reaksiyona neden olma potansiyeline sahiptir.

Mandarin Esansiyel Yağı 

 

cilt bakımında esanslı mandarin yağı

Özellikle çocuklarda kesikler ve morluklar için çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bant yardımlarını unutun ve etkilenen bölgelere biraz Mandarin yağı sürün! Mandarin yağının  özellikleri, yaralarınızı koruyabilen ve enfeksiyonların yayılmasını önleyebilecek büyük bir antiseptiktir. Etkilenen alan üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur ve mikropların girmesini engeller. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri, yaranızı herhangi bir mikrop veya potansiyel enfeksiyondan korurken yardımcı olur.

 

 

Sivilce ve yara tedavisinde kullanılan bitkisel yağlar özenle seçilmelidir ve  gerekirse bir yama testi yapılmalıdır. Cilt bakımında bir çok bitkisel yağ kullanılmaktadır ve bu yağları kullanırken dikkat etmek önemlidir. Daha farklı bakımlar için aşağıdaki bitki yağları yazılarımıza da bakabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

Devamını Gör

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Close